Een tijdje terug was ik op een event voor zzp’ers. Dagvoorzitter Peter Heerschop stelde, met de nodige humor natuurlijk, een aantal mensen op het podium wat vragen. Een van die mensen zei iets wat mij enorm triggerde. Ze vertelde dat ze elk jaar minimaal 1 keer iets deed wat ze echt heel spannend vond en eigenlijk niet durfde en waarvan ze ook geen idee had of ze het zou kunnen.

 

Spannend
Het zette mij aan het denken. Ik heb in mijn werk als loopbaancoach verschillende keren iets gedaan wat ik superspannend vond. Zoals het geven van webinars. De eerste keer heb ik daar echt nachten van wakker gelegen. Inmiddels vind ik het alleen vijf minuten vooraf nog spannend en verder alleen maar leuk.
Ik ben ook een paar keer gevraagd voor een radio-interview. Ik moest snel beslissen of ik dat wilde want het was voor diezelfde dag. Poeh! Toch mijn eerste neiging om te zeggen dat ze misschien beter X konden vragen onderdrukt en ‘ja’ gezegd! Was uiteindelijk hartstikke leuk.

 

Risicomijder
Van nature ben ik helemaal niet zo’n risicozoeker. Ik vind het fijn om dingen te doen waarvan ik weet of denk dat ik dat wel kan. Maar ja, als ondernemer, moet je nou eenmaal alles zelf doen anders gebeurt er niets. Dus dan moet je wel uit je comfortzone en dat is spannend.
Aan de andere kant heb ik ook echt wel eens spijt gehad van kansen die ik voorbij heb laten gaan omdat ik te lang twijfelde of ik het wel zou kunnen. Zonde!

 

Leren mag
In die zaal op dat event besloot ik na het horen van haar uitspraak dat ik ook op privé-gebied wel wat vaker iets nieuws en spannends mocht doen. En dus zei ik ‘ja’ op de vraag of ik in het bestuur van mijn dansvereniging wilde als penningmeester. En ik kan je vertellen, ook dat was ver buiten mijn comfortzone en ik had geen idee of ik dat zou kunnen. Ik kan best goed met mijn eigen geld omgaan maar dat is toch een ander verhaal dan geld en begrotingen van een grote club. Inmiddels doe ik het een tijdje en het gaat best aardig. Er valt nog veel te leren, en dat is prima want dingen hoeven natuurlijk ook helemaal niet in 1 keer goed te gaan!

 

En jij?
Nu dit jaar ten einde loopt, is het leuk om eens terug te kijken. Heb jij dit jaar op loopbaangebied (of privé) iets gedaan wat je heel spannend vond, iets wat je eigenlijk niet durfde maar toch hebt gedaan?
Ben je bijvoorbeeld begonnen met het voeren van netwerkgesprekken waar je enorm tegenop zag? Heb je op je werk besproken dat je eigenlijk niet meer zo blij bent met de taken die je doet. Heb je een sollicitatievideo opgestuurd in plaats van een brief?

Ik ben heel benieuwd wat heb bij jou dit jaar was.
Leuk als je dat hieronder laat weten!

Enne… ben je afgelopen jaar eigenlijk geen enkele keer buiten je comfortzone gegaan? Ga dan eens na of je dat volgend jaar toch niet eens anders gaat aanpakken. 😉

 

***************************************************************************************************************

Je las een blog van Dorine van Bree, loopbaancoach en trainer en eigenaar van ‘De Werkcoach’.
Ik help je ontdekken wat voor werk echt bij je past, bij wie je nu bent en bij wat jij belangrijk vindt.

 

Meer lezen?

Blog: Werkplezier op je 85ste!

Blog: Hoe erg is een gat in je cv?

Blog: Flutbaantje

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment