Over Dorine

 

Als loopbaancoach ben ik eigenlijk een soort ‘klaar-over‘.  Iemand heeft al een hele weg afgelegd maar staat nu op een druk kruispunt en weet het even niet meer. Ik help met het bepalen van de goede richting én met oversteken.
Daarna ga je weer op eigen kracht verder!

 

Tweede carrière

Het werken als zelfstandig loopbaancoach en trainer is mijn 2de carrière.
Hiervoor heb ik jaren met veel plezier in het onderwijs gewerkt met heel uiteenlopende groepen: allochtonen en autochtonen, jongeren en volwassenen, hoger- en lageropgeleiden.
Ik merkte op een gegeven moment echter heel sterk dat ik toe was aan iets anders dan les geven.
Het werk gaf me niet meer de energie en voldoening van voorheen maar toch durfde ik niet direct alles om te gooien. Ik wist dat ik iets anders wilde maar niet wat dan precies. Dat ben ik gaan uitzoeken.
Ik heb zelf een loopbaantraject doorlopen, ben een opleiding NLP gaan doen, en ik kon op het ROC diverse projecten gaan draaien. Het is best spannend om nieuwe dingen uit te proberen en uitdagingen aan te gaan en regelmatig werd ik overvallen door twijfel of het niet beter was gewoon te blijven doen wat ik al zo lang deed. Maar tegelijk voelde ik heel duidelijk dat het echt tijd was voor iets anders.
Ik ben blij dat ik dat gevoel serieus genomen heb!

 

 

Het op verschillende manieren ontdekken wat wel en wat niet bij je past, gebruik ik nu zelf ook in mijn loopbaantrajecten.
Alleen nadenken over wat je wil en kunt, brengt je niet echt verder. Door dingen uit te proberen, in gesprek te gaan met verschillende mensen en daarop te reflecteren, levert je veel inzichten op.
Kortom: in actie komen!

 

Loopbaancoach

Ik ontdekte dat loopbaancoaching me heel goed lag en er veel energie van kreeg om anderen daarin te begeleiden.
Door Marinka Kuipers ben ik geschoold in de loopbaandialoog en vervolgens heb ik de opleiding tot loopbaanadviseur gevolgd.
Na een aantal jaren als loopbaanbegeleider in het onderwijs heb ik de volgende stap genomen: mijn vaste vertrouwde baan opgezegd en voor mezelf begonnen!
Dat was spannend, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.

In mijn werk als loopbaancoach komt eigenlijk alles samen wat ik eerder heb gedaan.
Begeleiden, les geven, materiaal ontwikkelen en vooral mensen inzichten geven, mogelijkheden laten ontdekken en tot actie aanzetten!
Ik ben heel blij dat ik de zoektocht naar wat ik echt wilde, ben aangegaan. Dat gun ik jou ook!

 

Missie

Ontdek je droom en maak er werk van!”

Ik zie nog vaak dat mensen blijven hangen in werk dat ze eigenlijk al lang niet meer leuk vinden. Daar worden ze meestal niet vrolijker van en hun omgeving ook niet. Zo zonde!
Dus: hoe meer mensen hun droombaan vinden, hoe beter!

Als loopbaancoach help ik voornamelijk 35-plussers met het ontdekken van die droombaan voor hun 2de of 3de carrière. Waar word je echt blij van? Waar ga je van stralen? Wat gaat jou heel makkelijk af?
Pas als duidelijk is wat je echt het allerliefst doet, wat jouw toegevoegde waarde precies is en je weet wat je belangrijk vindt, kun je werk gaan zoeken wat daarbij past.
En bij det hele proces help ik je graag!

 

Referenties

Het loopbaanontwikkeltraject bij Dorine heeft me ongelofelijke heldere inzichten opgeleverd. Door Dorines doortastende aanpak sta ik nu veel dichter bij mijn drijfveren, kwaliteiten en passies. En dat levert continu de energie en het lef om te gaan voor wat ik echt wil in mijn leven.”

Carmen, cliënt loopbaantraject

 

“Dorine heeft mij op enthousiaste en betrokken wijze gecoacht waardoor ik mij bewust ben geworden van mijn wensen en verlangens ten aanzien van werk.”

Gerard van den Berg, cliënt loopbaantraject

 

“Ik heb veel geleerd en inzichten gekregen waardoor ik weer richting kon geven aan mijn zoektocht naar mijn ideale baan. Ondanks dat alle afspraken online plaatsvonden, vond ik het heel persoonlijk. Dorine is een fijn en warm persoon, die je altijd in je waarde laat en op een positieve manier een stok achter de deur is.”

Angelique, cliënt loopbaantraject ‘In 5 stappen naar je droombaan!’

 

“Door de begeleiding van Dorine blijf je niet in cirkels lopen, maar werk je veel gerichter naar je doel toe. Het fijne vind ik ook dat Dorine echt met me meedenkt en ook echt wat doet met de opdrachten uit het programma. Ik heb veel meer inzicht in mijn kwaliteiten, in wat ik belangrijk vind, waar ik voor ga en waar ik voor sta en welke richting ik op wil. De online inspiratie-avonden met andere deelnemers vond ik ook inspirerend, informatie en gezellig.”

Chantal, cliënt loopbaantraject ‘In 5 stappen naar je droombaan!”

 

“Dit loopbaantraject zet mensen in beweging. Het geeft je inzicht in je talenten en belemmeringen die een mooie route in de weg kunnen staan.Ik leer op een leuke manier doormiddel van opdrachten, wie ben ik, wat kan ik en waar sta ik. Ik kom steeds een stapje dichterbij bij mijn doel: Wat wil ik! 
Dorine coacht je met oprechte interesse, een vleugje humor en mooie inzichten op een professionele manier het traject door.’

Karin, client loopbaantraject ‘In 5 stappen naar je droombaan!”

 

 

Kwaliteiten

Hieronder een afbeelding van de antwoorden die ik terugkreeg op de vraag naar mijn grootste kwaliteiten.

 

wordcloud Dorine horinzontaal

 

 

Relevante opleidingen en trainingen die ik gevolgd heb:

  • Opleiding tot loopbaanadviseur bij Vista Nova
  • NLP practioner en master bij GO
  • De Nieuwe Coachopleiding bij Bureau Dolly
  • Motiverende gespreksvoering bij BenVitaal
  • Coachen op vitaliteit bij ICM
  • Coachen op stress en burn-out bij ICM

 

De Werkcoach in de media

Klik hier voor het artikel over mijn coaching in Utrecht Business