Voor de meesten is de vakantie nu wel ongeveer voorbij. Ik hoop dat je fijne weken achter de rug hebt, weer lekker opgeladen bent en klaar voor de start.

Vroeger had ik een beetje een hekel aan de maand september. De zomer was dan echt voorbij maar het was ook nog geen herfst; een beetje niksig dus. De vakantie was afgelopen, het nieuwe schooljaar begonnen.
Alles leek en voelde grijs en grauw.
Inmiddels heb ik daar geen last maar van en vind ik het eigenlijk wel een lekkere tussenperiode. Bovendien is het nu nog steeds mooi weer, dus dat helpt ook om het vakantiegevoel nog een beetje vast te houden.

 

Vakantiegewoontes
Zelf heb ik dit jaar een stuk van het douanepad (GR34 voor de geïnteresseerden) langs de kust van Bretagne gelopen. Super! Hoewel ik eigenlijk meer een fietser ben, moet ik toegeven dat het lopen in de mooie natuur, met prachtige uitzichten, weinig mensen en precies de goede temperatuur heerlijk was. Het volgen van de rood-witte tekens (soms goed verstopt) werkte zelfs best verslavend. Ook als we gewoon een stadje aan het bezichtigen waren, sloeg ik aan als we ineens ergens die twee strepen zagen.

Vaak doe je tijdens de vakantie andere dingen en/of doe je de dingen op een andere manier. Je bent meer buiten, staat later of juist vroeger op, gaat er alleen op uit of je maakt juist meer tijd voor vrienden, doet dingen die je spannend vindt, leest meer of je neemt elke dag een frisse duik. Je zit veel minder op social media en je geniet van allerlei kleine dingen.
Je neemt je vervolgens voor om ook na je vakantie wat van die gewoontes vast te houden maar eenmaal weer in je normale omgeving en dagelijkse ritme lukt dat niet altijd en voor je het weet is dat hele ontspannen gevoel weer weg.

Zelf merkte ik eenmaal thuis, hoe weinig ik op sommige dagen beweeg. Dat is echt maar een fractie van de 30.000 stappen die we in Bretagne met gemak haalden. En dat is jammer want ik merkte dat het lopen me echt goed deed.

 

En jij?
Wat beviel jou goed tijdens de vakantie en wil je blijven doen?
Misschien wil je blijven lezen, minder vaak je mail en social media checken, een avondwandeling maken, niet altijd bereikbaar zijn, mediteren, een dagboek bijhouden of spelletjes doen.

 

Reminder
Schrijf eens 1 gewoonte op die jij wilt vasthouden en bedenk wat jou dat oplevert. Zoek er vervolgens een plaatje of eigen foto bij en hang die als reminder op, plak hem in je agenda of stel hem in als beginscherm van je mobiel of laptop. Ik zal volgende maand even checken of het je gelukt is die gewoonte erin te houden. Dan zal ik zelf ook een eerlijke update geven van mijn wandel-voornemen. ?

 

Leuk als je hieronder deelt welke gewoonte jij vast wil houden!
Dan kunnen we elkaar inspireren.

 

PS. Van 12 tot 17 september is het de ‘Week van de loopbaan’. Check hier mijn aanbod voor die week!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment