“Focus niet op wat het je kost maar op wat het je oplevert!”
Deze zin kwam voorbij in een webinar dat ik zelf volgde en het triggerde me.
Ik dacht meteen aan de facebookadvertenties waarin ik laatst geïnvesteerd had. Ik vond het best een ding om daar geld aan uit te geven, maar die advertenties zorgden er vervolgens wel voor dat er veel meer mensen mijn webinars konden volgen.
En omdat die advertenties zo goed liepen, riep mijn businesscoach steeds ‘je moet echt opschalen, de volgende keer je inzet verdubbelen.’ Op zich best logisch dus, maar mijn eerste reactie was ‘verdubbelen???’
Maar ja, wat vond ik nou belangrijker: minder geld uitgeven of meer mensen bereiken?

Tijd en energie
Bij kosten gaat het natuurlijk niet alleen om geld. Het kan ook gaan om tijd, moeite en energie. Ook daarbij is het goed om je af te vragen waar je op wil focussen. Op het veel tijd besteden aan sporten of op het fitte gevoel dat het oplevert? Op energie ‘moeten’ stoppen in een cursus of op leukere opdrachten kunnen gaan doen? Op elke woensdagavond ‘kwijt zijn’ door Italiaanse les of de volgende vakantie in Italië gesprekken kunnen voeren met de lokale bevolking?

Loopbaan
Ook bij mensen die een loopbaantraject overwegen, speelt dit dilemma want een traject neemt best wat tijd in beslag, het kost wat en je moet er de nodige energie in stoppen. Allemaal waar!
Maar wat levert het je op als je vervolgens straks wel weet hoe je ‘droombaan’ eruit ziet en als je weet welke stappen je moet zetten om dat werk ook te krijgen? Met andere woorden: Wat is het je waard om straks weer echt blij te worden van je werk?
(Om het nog maar niet te hebben over het anders blijven ronddwalen in een soort doolhof omdat je niet weet waar te beginnen en welke kant je op moet….)

Blijf dus niet te lang hangen in de moeite, tijd of kosten die je ergens aan kwijt bent maar focus op de resultaten van die investering!

Ik ga dus toch maar even door met investeren in facebookadvertenties en ik overweeg ook een cursus te gaan volgen waardoor ik een jaar lang veel zaterdagen ‘kwijt ben’. Maar in beide gevallen denk ik dat het me meer gaat opleveren dan het kost!

Ik ben benieuwd of dit verhaal over focus op resultaten je aan het denken gezet heeft. Misschien heb jij ook een voorbeeld? Laat het hieronder weten!

PS. Binnenkort geef ik weer de gratis online workshop: ‘Naar je droombaan in 5 stappen! Ontdek wat voor werk echt bij je past en hoe je je zoektocht effectief aanpakt. Klik hier voor meer info en meld je gratis aan

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment