Ben je 2019 goed begonnen en heb je nog wensen voor dit jaar?
Daar las ik laatst namelijk nog iets leuks over. Nieuwsgierig naar het interview met Michelle Obama kocht ik in de kerstvakantie de Linda. Voor ik aan het betreffende artikel toekwam, werd ik getriggerd door het verhaal van Linda waarin ze vertelt hoe dat interview tot stand gekomen is. Ze had namelijk ooit eens in een gekke bui op de redactie haar wensenlijst gedeeld en geroepen hoe gaaf het zou zijn om Michelle in haar blad te krijgen. Realistisch leek haar dat totaal niet. Toch wel dus…
Had ze dat echter nooit geroepen, dan was het waarschijnlijk nooit gebeurd.

Wensen
Daarom is het dus zo belangrijk om je wensen niet voor je te houden maar ze luid en duidelijk de wereld in te gooien.
Zelfs als je je wensen eigenlijk onrealistisch vindt.

Eigenlijk weet je ook wel dat het zo werkt. Dat een droom begint met het uitspreken ervan zodat mensen om je heen ervan weten en je het zelf ook serieuzer gaat nemen.
Nu hoeft dat helemaal niet om een heel grote droom te gaan, het kan ook gewoon iets zijn dat je graag een keer wil doen, zien of meemaken.
Je kent vast zelf ook wel voorbeelden van een cadeau waar iemand een keer mee kwam aanzetten omdat je ooit eens had gezegd dat je zo graag ….. Leuk toch?
Mensen onthouden dat soort dingen en denken aan je als het op hun pad komt.

Werk
Nu is dat voor werk natuurlijk niet anders.
Hoe meer mensen jij vertelt waar jij precies naar op zoek bent, hoe groter de kans dat je het ook gaat vinden en met de juiste mensen in contact wordt gebracht. De kracht van netwerken!
En dat geldt ook tijdens je zoektocht naar wat je precies wil. Ben je je nog aan het oriënteren en wil je bijvoorbeeld graag eens met iemand uit de zorg in gesprek omdat daar nu zoveel kansen liggen, spreek dat dan uit!
Zet je vraag op Facebook en LinkedIn en zeg het tegen je familie en vrienden.

Concreet
Maak het zo concreet mogelijk.
Zou je bijvoorbeeld:
– een dagje mee willen lopen met een leerkracht om te ervaren hoe dat is?
– een keer een workshop willen geven over iets waar je enthousiast over bent?
– Maxima willen ontmoeten?
– een tijdje in het buitenland willen werken?
– een boek willen schrijven?
Vertel het aan zoveel mogelijk mensen. Dat is de eerste stap!

Interviews
Ik zal zelf de aftrap doen.
Dit jaar wil ik 10 nieuwe loopbaanswitch-interviews opnemen met mensen die een switch uit of juist naar het onderwijs hebben gemaakt.
Ken of ben je zo iemand? Laat het me weten!

En jij?
Wat wil jij dit jaar? Roept u maar! Ik hoor het graag.
Deel het hieronder. Ik ben benieuwd…..

4 reacties

 1. Beste Dorine,
  Dit jaar wil ik graag nog meer met mensen werken. D.w.z doordat ik een NLP opleiding volg wil ik de opgedane ervaring en kennis graag overdragen aan anderen.
  Ik wil het uiteraard ook inzetten voor mijn eigen doelen. Ik wil graag een (job)-coach worden. Dus sturen op individuele basis. Daarnaast wil ik mijn huidige creatieve activiteiten nog meer inzetten voor het coachen van groepen.
  http://www.break-state.nl http://www.houjemondharmonica.nl en http://www.djembé-mee.nl.
  Het doel is mijn creatieve workshops meer NLP activiteiten mee te geven waardoor deelnemers langer profijt ervan.
  Mijn nieuwste activiteit is de haka. Deze wil ik met zoveel mogelijk mensen delen.

  • Leuk dat je je plannen hier deelt Marco! Lekker concreet ook, dus dat gaat vast allemaal wel lukken. Ben benieuwd hoe je de NLP activiteiten combineert met de creatieve workshops. (heb zelf ook NLP gedaan) Succes met alles!

 2. Leuke en interessante blog.
  Ik ga oriënteren naar mijn kansen na(aast) het onderwijs.
  Om de mogelijkheden te bekijken maak ik gebruik van ‘Ontwikkeladvies voor 45 plussers’.
  Ik ben heel benieuwd.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment