Het was rijkelijk laat maar ik herontdekte ‘De Wereld Draait Door’ pas weer toen het bijna ophield, namelijk in het begin van de coronatijd.

Focus op de lichtpuntjes
In een van de laatste uitzendingen was Typhoon te gast en hij vertelde over iemand die elke avond met haar gezin besprak waar ze dankbaar voor waren die dag. Dat deed ze omdat het focussen op de lichtpuntjes zo belangrijk is in onzekere tijden. Vervolgens vroeg Typhoon aan Mathijs voor welke 3 dingen hij dankbaar was. En oef, daar wist de normaal zo makkelijk pratende presentator even niet direct antwoord op…

 

Weet jij het?
Bij de ‘loopbaanjump’ die ik regelmatig organiseer is ook een van de vragen ‘waar ben je dankbaar voor in relatie tot je loopbaan’?
Schud jij het antwoord op die vraag zo uit je mouw, of vind je het net als Mathijs lastig?

 

What’s in a name?
Dat Mathijs even stilviel maar de rest van de gasten redelijk makkelijk met antwoorden kwam, vond ik wel interessant. Ik merk ook tijdens de jump dat sommige mensen het begrip ‘dankbaar’ wat lastig vinden en ik vroeg me al wel eens af of het misschien een beetje een generatiedingetje is. Het valt me namelijk op dat veel dertigers en begin veertigers dat woord vrij makkelijk en vaak gebruiken maar dat de generatie daarboven dat een stuk minder doet. (ik geef toe; psychologie van de koude grond…? )
Ik denk niet dat die ene groep perse minder dankbaar is maar het gewoon niet zo snel zo benoemt. Maar of je nu het woord ‘dankbaar’ gebruikt of ‘blij om’, het gaat erom dat je af en toe stilstaat bij de positieve dingen, dingen die vanzelfsprekend lijken maar het zeker niet altijd zijn.

 

Loopbaan
Qua loopbaan ben ik zelf heel blij dat ik het ruim tien jaar geleden aandurfde (na het nodige uitstel en getwijfel) om mijn ontslag in te dienen en een switch te maken. Dat ik daardoor nu weer werk doe wat ik echt leuk vind, dat ik met heel leuke mensen werk, mijn week kan indelen zoals ik zelf wil, dat ik echt energie krijg van de coachgesprekken die ik voer, dat zijn stuk voor dingen waar ik dankbaar voor ben. En nee, ook ik sta daar niet elke dag bij stil maar wel regelmatig.
En het werkt echt, probeer het zelf ook en benoem eens 3 dingen waar je dankbaar voor bent. Leuk om dat vandaag in het kader van je loopbaan te doen. Ik ben heel benieuwd naar je antwoord. Laat het hieronder weten, ik lees het graag!

 

PS. Binnenkort geef ik een paar keer gratis de online workshop: ‘Naar je droombaan in 5 stappen!
Daarin gaan we een uur interactief aan de slag met het ontdekken wat echt bij je past en hoe je weer de regie over je loopbaan neemt.
Klik hier voor meer info en aanmelding!

Leuk om je daar ’te zien’.

 

 

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment