Aanbieding

Puilt jouw mailbox ook uit van de Black Friday-aanbiedingen? Ik had me deze keer voorgenomen om me niet te laten verleiden tot het aankopen van dingen die ik helemaal niet op mijn verlanglijst had staan. Heel stoer (vond ik zelf) verplaatste ik alle mailtjes met ‘spectaculaire kortingen’ die begin deze week binnenkwamen, hup ongelezen naar de prullenbak.
Lekker gevoel gaf dat!
Het ging goed totdat er mailtjes voorbijkwamen met foto’s van producten die ik eerder al eens aangeklikt had. Goh, diezelfde jas nu met 40% korting?
En ja, toen ik ging ik alsnog voor de bijl….

 

Waar ging het mis?

Toen ik die jas eerder bekeken had, vond ik hem leuk, maar niet leuk genoeg. Waarom zou ik het nu dan opnieuw overwegen? Precies daar ging het dus mis; dat ik toch weer ruimte had gemaakt voor twijfel. Ik had geen duidelijke keuze gemaakt en kwam dus toch in de verleiding waar ik mezelf juist voor had willen behoeden.

 

Snel kiezen

Keuzes maken is voor veel mensen best een ding. Laatst bekeek ik een interview met Annemarie van Gaal. Als je haar wel eens gezien hebt op tv dan ben je het vast met me eens dat ze overkomt als een zelfverzekerde vrouw die makkelijk keuzes maakt. Maar in dat interview vertelde Annemarie dat dat laatste niet altijd al zo geweest is. Vroeger was ze namelijk echt een twijfelaar totdat ze daar genoeg van had en zichzelf voornam om vanaf dat moment al haar keuzes snel te maken. In de meeste gevallen kon je er namelijk toch nog wel op terugkomen als het echt geen goede beslissing bleek te zijn geweest en in alle andere gevallen (en dat zijn verreweg de meeste) scheelde het heel veel tijd, getwijfel en energie!
Hoe fijn is dat?

Keuzes maken kun je dus leren. Focus op wat je wilt en belangrijk vindt en committeer je daaraan. Daarmee wordt het veel makkelijker om je niet steeds te laten verleiden door dingen die ’toevallig’ voorbij komen. En train jezelf in snelle keuzes maken. Of het nou gaat om het kiezen van een nieuwe agenda, wel of niet meedoen aan een training, naar Terschelling gaan of toch weer naar Vlieland, gouden of zilveren kerstballen, maak gewoon een keuze, houd je eraan en zie hoe het uitpakt.

 

Loopbaan-ontwikkeladvies

En twijfel je of je toch niet eens iets met je loopbaan moet? Hak dan ook die knoop door en meld je vandaag aan voor het gratis ontwikkeladvies waarvoor er per 1 december weer subsidie is.

 

 

 

 

 

 

 

Om je een handje te helpen: je hebt nog een paar dagen om je aan te melden voor mijn wachtlijst.
Starten met het traject kan ook in het nieuwe jaar nog, maar om gebruik te kunnen maken van de subsidie zul je wel snel moeten beslissen! Een mooi cadeau aan jezelf.
Daar kan geen enkele Black Friday-aanbieding tegenop. ?

Welke keuze ga jij nu maken? Laat het hieronder weten.
Ik wens je veel succes!

 

Dorine

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment